top of page
  • Writer's pictureJohnny Sundin

SantaBots – nästa års tomteartificiella julklapp?

Updated: Dec 22, 2017Har framtidsforskarna artificiella tomtar på loftet – eller kan det vara så att du redan nästa år slipper gå ut och köpa tidningen i slutet av Kalle Anka? (även om den frasen förstås är urbota dum att dra för sina kids idag - då de bara slänger fram sin iPad och ber dig konsumera nyheterna där istället… ”Vad är problemet? Döda inte skogen!”)


Utvecklingen med AI går i rasande fart och innan vi vet ordet av så är de här – robottomtarna som optimerar julklappsinköpen så att de landar perfekt i alla hjärtan och plånböcker. Genom att samköra alla butiksdatasystem, med alla hashtaggar i sociala medier kring jul, med statistiken för dina julklappar de sista 10 åren, med alla sökord som använts i Google-rutan med temat shopping och med de GPS-positioner varje julfirare rört sig i under året, så kan den konstgjorda tomten i framtiden ge dig den absolut perfekta julklappen. Den klockrena!


Omtanken bakas in i den komplexa, men synnerligen effektiva julalgoritmen, och inget öga är längre torrt på julafton när allt finns ett glittrande app-tryck bort. Kanske bäst av allt - ingen förälder behöver längre dra på sig pinsamt dåliga maskeringar med rafsiga bomullsskägg och försöka lura sina icke lättlurade barn – ”Men – paaaaappa!? Seriöst?”


En crowd-funding-finansierad armada av SantaBots blir nersläppta av logistikoptimerade drönare utanför varje hem. Sedan kan julfesten börja. Synkront över hela lagomlandet. Effektivt, hygieniskt, opatetiskt och utan analoga fylletomtar som är alltför heta på julegröten efter en extra snaps.


Total rättvisa och möjlighet att swisha mellan mor- och farföräldrarna via den artificiella tomtens artificiella konteringshjärta. Alla SantaBots har naturligtvis inbyggd källsortering och lämnar sedan byggnaden med allt återanvändbart emballage. Ekonomiskt och ekologiskt.


SantaBots – juligare kan det inte bli i en artificiellt naturlig värld. Ho-ho…114 views0 comments

Comments


bottom of page