top of page
  • Writer's pictureJohnny Sundin

Kreativt tänkande – din egen guldgruva på Framtidsplaneten!

Updated: Nov 28, 2017När den ena innovationen efter den andra dyker upp långtifrån de löpande banden så behöver vi anpassa vårt tänkande. Vi behöver träna våra hjärnor i konsten att förhålla oss till en ständigt föränderlig omvärld. I en tid där möjligheterna exploderat och gått i självspinn. När världen fått myror i brallan, men så mycket fortfarande sitter still.


Kreativt tänkande föder adaptivt tänkande som föder kreativt tänkande som föder nya idéer. Som gör att din hjärna hänger med och inte blir alltför åksjuk när det går fortare än någonsin. Som gör dig beredd att flyta med i den varma strömmen av möjligheter. Världen kommer aldrig mer gå lika långsamt som nu, säger en del… Troligen har de fullständigt rätt och det är helt naturligt för vem som helst att hamna i ett lätt ångestliknande tillstånd. Men andas – bryt inte ihop! Stresshormoner och framtidsångest kan bekämpas – eller åtminstone tämjas – genom att preparera sitt tänkande med rätt mentala fibrer. Kreativitetens glimrande svärd som skär genom trösklar, hinder och negationer.Kokar man ner ordet kreativitet till dess minsta beståndsdelar så handlar det i slutändan om processen att bryta och byta tankemönster. Punkt. Den som sätter upp denna åtråvärda förmåga på sin CV – och medvetet jobbar med sin egen hjärnas plastiska förmåga – är framgångshjärnan framför andra när 2018 snart knackar på dörren. För att inte tala om 2019, 2020, 2021…


Kreativitet är ren och skär synapsomkoppling på huvudkontoret och stimuleras av en mix av nya stimuli, reflektion, fantasi, självattityd, risktagande, magpirr… Ja, du känner igen känslan av att vara på väg. När tanken bär. Lättar. Får vingar. Det handlar bl.a. om att flytta fokus, aktivt välja mindset, skapa reflektionsytor på tankekartan, variera sina intryck och våga agera.


Vill du träna ditt eget kreativa tänkande? Ta del av mina 9 enkla tips här: www.johnnysundin.se/kreativaovningar


Men du måste göra det. På riktigt. Om och om igen. Du kommer märka att du får ett gott humör och en massa skön humor på köpet. Dessutom kommer du uppskatta och välkomna förändring på ett helt nytt sätt.


Kreativitet är det självklara grundämnet i tankesystemet på Framtidsplaneten. Där vi tänker tillsammans – och delar inställningen att #alltmöjligtärmöjligt / Johnny Sundin


Läs gärna om mina föreläsningar som behandlar vikten av kreativt tänkande, förändringslust och framtidens spännande trender här.

145 views0 comments

Comments


bottom of page