top of page
  • Writer's pictureJohnny Sundin

Framgångsnycklar för lyckad förändring

Updated: Aug 20, 2018


Johnny Sundin - Framgångsnycklar för lyckad förändring

Hoppas du haft en riktigt härlig sommar, och att du kunnat njuta av en solig ledighet med svalkande bad och långa varma kvällar.


Nystartskänsla, pepp, höstpirr och nygamla rutiner har nu börjat ta vid. Men många är vi också som har svårt att få ihop livspusslet, och som dessutom kanske upplever förändringar i privat- och yrkeslivet som kräver energi och fokus. Hur kan man behålla det härliga pirret inför det nya, och minimera oron för det okända och oväntade?


Vad är det egentligen som gör att vissa människor älskar förändringar, och ser det som utvecklande utmaningar, medan andra människor har svårare att ta sig an det nya, och tycker att livet är som allra härligast när man kan förutspå morgondagen och vad som komma skall? Vi får långt ifrån alltid välja detta. Förändringsprocesser är en stor del av livet, inte minst under den tid vi nu befinner oss i, när omvärlden uppdaterar sig snabbare än någonsin tidigare.


Älska det du inte vet ännu - Johnny Sundin

Kan man öva sig på att se möjligheter istället för hot? Kan man bli bättre på att inte låta sig skrämmas av det som känns nytt och annorlunda, utan kanske rent utav istället börja tycka att det känns spännande och lockande?


Svaret är förstås ja! Med en öppen och nyfiken inställning - och lite övning – så kommer man långt. Känner du att ni på er arbetsplats skulle behöva inspireras kring och öva på detta, så är ni välkomna att boka min nya föreläsning Framgångsnycklar för lyckad förändring. Som titeln avslöjar delar jag i denna föreläsning med mig av användbara metoder och smarta mindset som hjälper oss att framgångsrikt ta sig an vår ständigt föränderliga omvärld.


Här bjuder jag på några enkla tips:


· De fem plustecknen! Fånga 5 st plusfaktorer med en förändring. Skriv ner och driv tänket framåt. Vad skulle det vara för bra med just denna lösning? Spinn positiva tanktrådar. Vila i den bilden. Det negativa kan du ta en annan dag.


· Ettårsmailet! Skriv samma datum och klockslag – fast ett år framåt – i ett dokument. Skriv ett mail till en kollega eller en vän om hur mycket som hänt på det året. Visionera och fantisera om ett möjligt scenario. Bli din egen storyteller, med utmaningar, motstånd, trösklar – men där förändringsresultatet blir positivt i slutänden.


· Provtänkarkompassen! Släpp det linjära rakt-fram-tänkandet där varje ny utmaning blir ett stopp i förändringsflödet som skall värderas och bedömas. Ge hjärnan fritt spelrum och provtänk i 3-4 olika scenarier och kompassriktningar hur 3-4 möjliga framåtvägar skulle kunna se ut. Väl sedan en och konvertera den till en plan att utgå ifrån.


Lycka till! #alltmöjligtärmöjligt / Johnny Sundin


Ps. Läs gärna om mina olika föreläsningar här.


Johnny Sundin - inspirationsföreläsare

116 views0 comments

Comments


bottom of page